Lees voor
Spellenmiddag in de Gildenwijk
Naar nieuwsberichten

Zonnige spellenmiddag Gildenwijk

Net als vorig jaar hielden we donderdag 8 augustus een gratis spellenmiddag in de Gildenwijk. Speciaal voor kinderen tot 13 jaar en hun familie. Het werd een zonovergoten dag met stralende gezichten. 

Het was de tweede keer dat we dit evenement organiseerden. Net als vorig jaar deden we dit samen met de gemeente Gorinchem. Ook het Natuurcentrum en Samen Één hielpen dit jaar mee. “Voor veel families in de Gildenwijk is zo’n dag echt belangrijk. We zien namelijk dat veel mensen die in de Gildenwijk wonen niet op vakantie of dagjes weg kunnen. Met deze spellenmiddag wilden we hen een leuke gratis vakantiedag geven. En dat is zeker gelukt”, vertelt Nancy Mes, wijkbeheerder en kartrekker van de middag.

De spellenmiddag was in een binnentuin in de Vroedschapswijk
Daar konden kinderen verschillende spellen doen. Zoals blikgooien, XL boter kaas en eieren, ringwerpen en Jenga. Ook was er een groot springkussen. Nancy: “Kinderen konden ook hun gezicht of arm laten schminken. En meedoen aan een kleurplaatwedstrijd. Natuurlijk was er ook wat lekkers te eten en drinken. Zo konden de kinderen gratis popcorn, ijsjes, snoepjes en drinken halen.”

We kregen veel positieve reacties terug op de middag
“Het werd echt gewaardeerd dat we deze middag weer organiseerden”, vertelt Nancy. “We kozen er bewust voor om het kleinschalig te houden. Zodat er verbinding ontstaat tussen buren in de Gildenwijk. Het is mooi om te zien dat zo’n dag mensen bij elkaar brengt. En het ervoor zorgt dat er nieuwe contacten ontstaan. Ook voor ons, want ook wij ontmoeten huurders die we normaal niet snel spreken. Dat maakt zo’n middag extra waardevol.”

Meer interessante nieuwsberichten